Защо жените са изложени на по-голям риск от алкохола?

Жените могат да бъдат потърпевши както от самия алкохол, така и от поведението на близък алкохолик в семейството

Жените и алкохола
Жените и алкохола

Жените трябва да бъдат наясно с рисковете за здравето, свързани с употребата на алкохол, тъй като повечето жени пият само от време на време и обикновено в тези случаи си позволяват да забравят ограниченията.

Защо жените са изправени пред по-голям риск от алкохола?

Изследванията показват, че жените имат, свързани с алкохола проблеми, на по-ниски нива на пиене, отколкото мъжете. Една от причините е, че средно жените тежат по-малко, отколкото мъжете. В допълнение, алкохолът се разтваря в тялото във водата, което то съдържа и точно жените имат по-малко вода в телата си, отколкото мъжете. Така че, след като мъж и жена с едно и също тегло пият едно и също количество алкохол, концентрация в кръвта на алкохол в кръвта на жената ще е по-висока и това я излага на по-голям риск за увреждане. Има и други биологични различия, като хормоните, например, които също могат да допринесат за по-големи вреди от алкохола.

Какви са рисковете?

Увреждане на черния дроб, болест на сърцето, рак на гърдата, бременност и други. И не на последно място – не забравяйте, че женската красота също зависи от употребата на алкохол. Повредената кожа трудно може да се поправи, а следите от съсипването й са видими.

Споделете статията

Добавете коментар