За да предпазите детето от наркотици и алкохол, му осигурете добър сън

Ако детето има достатъчно добър режим на почивка и сън, то в бъдеще е възможно да се предпази от някои вредни навици

A survey has found that underage drinkers consume more than 175 million drinks a year. Photo posed by modelsMunchkin Management.

Детето може да бъде предпазено от злоупотреба с алкохол и наркотици, ако му се осигури достатъчно сън в периода на израстване. Как работи това? Учените ще ни кажат.

Изследователи от университета в Питсбърг са открили неочаквана формула за зависимостта на продължителността и качеството на съня в детството и употребата на алкохол, марихуана или други вредни вещества, пише Росийская газета.

Експерти анализираха състоянието на около 200 момчета на възраст 11 години. Повторен анализ, включващ проучване за наличието на лоши навици, е извършен след 10 години. Оказало се, че младите хора, които са спали по-малко в детството, по-често се опитват да пият алкохол и да опитват наркотици за пръв път. И това се случва в ранните тийнейджърски години. След време този ранен опит се превръща в навик за мнозина.

Така че намаляването на продължителността на съня с един час намалява с 20% периода преди запознаването с вредни вещества. На свой ред, спадът в качеството на съня увеличава риска от формиране на пълноправен лош навик.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар