За какво не бива да си приказвате с останалите в работата?

В работата, без значение дали работите в завод или в офиса, трябва да бъдете особено внимателно относно онова, което разкривате за себе си


Мразите клюкарите и никога не одумвате колегите си. Внимавате с коментарите си по адрес на шефа, защото си давате сметка, че има риск мнението ви да бъде „донесено „. Докато си почивате, за работа не ви се говори.

За какво да си приказвате с останалите в офиса? Ами за любимата си тема – за себе си. Но внимавайте – ако разкриете прекалено лични неща, ще се окажете уязвими. Недоброжелателен колега може да използва информацията срещу вас или да започне да ви завижда.

Според психолозите всички хора обичат да говорят за себе си. По природата всеки в някаква степен е егоцентрик, харесва му да предизвиква внимание. Според характера си се хвали, за да блесне, или се оплаква, за да предизвика съчувствие.

Има поне няколко лични неща, които не бива да разкривате, защото ще попречат на отношенията ви с колегите и на кариерата ви, съветват специалистите.

Колко пари имате

Глупаво да споделяте каква е заплатата и бонусите, които получавате във фирмата. Това е най-прекият начин да си навлечете неприятели, които смятат, че заслужават повече от вас. Или обратното – някой да ви гледа отвисоко, защото не сте успели да спазарите повече пари.

Ненужно е да разправяте и какви са доходите ви извън заплатата. Ако са много, ще изглежда, че парадирате с богатство и колегите ще ви намразят. Ако са малко, сякаш се оплаквате, а никой не обича да го натоварват с проблеми. Особено пък щом той самият няма никакви допълнителни доходи.

Политическите си убеждения

За работата в повечето компании няма особено значение леви или десни идеи изповядате. Но ако някой от колегите ви има други пристрастия, може да влезете в съвсем излишен спор. В Б ългария не е на почит максимата, че демократът се познава по това дали уважава правото на другите да имат различно мнение. Щом се окажете примерно „червено“ малцинство в „син“ екип или обратното, ще ви отделят от мнозинството и ще ви приемат като аутсайдер.

И с актуални теми, по които общественото мнение не е еднозначно, внимавайте. По тях може да се завихри даже по-ожесточен спор, отколкото за ГЕРБ и БСП.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар