Какви са рисковете от сърдечно-съдови заболявания, свързани с употребата на алкохол?

Ако пиете алкохол, правете го в умерени количества

 

сърдечно-съдови заболявания

Това означава средно 1-2 питиета на ден за мъжете и едно питие на ден за жените. Става въпрос за питиета от 50 грама. Консумация на повече алкохол предизвиква такива опасности като алкохолизъм, високо кръвно налягане,затлъстяване, инсулт, рак на гърдата, самоубийства и нещастни случаи. Също така, не е възможно да се предвиди, кога алкохолизмът ще се превърне в проблем за хората. Като се имат предвид тези и други рискове, най-добре е да не почвате да пиете или ако пиете, да откажете алкохола.

Пиенето на твърде много алкохол може да повиши нивата на някои мазнини в кръвта (триглицериди).Това също така може да доведе до високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност и повишен калориен прием. Консумирането на твърде много калории може да доведе до затлъстяване и по-висок риск от развитие на диабет. Прекаленото пиене на алкохол може да предизвика инсулт. Други сериозни проблеми включват фатален алкохолен синдром, кардиомиопатия, сърдечна аритмия и внезапна сърдечна смърт.

През последните няколко десетилетия, много изследвания са публикувани в научни списания за това как пиенето на алкохол може да бъде свързано с намаляване на смъртността в резултат на сърдечно-съдови заболявания в някои популации. Някои изследователи предполагат, че ползата може да се дължи на виното, особено червеното вино. Други са разглеждали потенциалните ползи от компонентите в червеното вино като флавоноиди и други антиоксиданти за намаляване на риска от сърдечни болести. Някои от тези елементи могат да бъдат намерени в други храни като червеното грозде или гроздовия сок. Връзката, докладвана в много от тези изследвания, може да се дължи на други фактори, като начина на живот, а не алкохола. Такива фактори могат да включват повишена физическа активност и диета, богата на плодове и зеленчуци и по-ниско съдържание на наситени мазнини. В този смисъл ползите от алкохола са само косвени и най-добре е да не прекалявате с употребата както на червено вино, така и на други алкохолни напитки.

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар