Как злоупотребата с алкохол уврежда зрението?

Прекомерното пиене има вредни последици за тялото, но фатално засяга и очите

зачервени очи

Това са само някои от вредите, които нанася алкохолът на зрението.

– Намалена зрителна работа: Вашата цялостна визуална представа може да се промени, тъй като злоупотребата със спиртни напитки силно възпрепятства функционирането на мозъка. Вие може да имате замъглено зрение или двойно виждане, дължащо се на слаба координация на очния мускул. Може също да имате забавени реакции по време на шофиране.

– Бавни зрителни реакции: Алкохолът се проявява предимно при скоростта, с която ириса се свива и разширява. Водач, който е пил алкохол, не може да се адаптира бързо при насрещно движещите се фарове.

– Намаляване на периферното зрение: Употребата на алкохол намалява чувствителността на периферното зрение. Това може да ви създаде усещането, че виждате като в тунел.

– Намалена контрастна чувствителност: пиенето на твърде много алкохол може да промени вашата контрастната чувствителност, или по-скоро възможността ви да различавате нюансите на сивото. Шофиране при дъжд или мъгла ще бъде много по-опасно.

Оптична невропатия: Нарича се още тютюнева и алкохолна амблиопия и е проблем предимно на хората, които пият или пушат прекалено много. Те може да развият оптична невропатия. Възможно е да се придобие безболезнена загуба на зрението, намаляване на периферното зрение или влошено възприемане на цветовете. Повечето изследвания показват, че влошаването или загубата на зрението може да бъде в резултат на хранителен дефицит, някои специалисти смятат, че състоянието се развива заради токсичните ефекти на алкохола и тютюна.

– Честа мигрена: Доказано е, че е алкохолът е изходна точка за тежко главоболие или мигрена при някои хора. Може да има временни визуални проблеми преди началото на главоболието. Появяват се т.н. слепи петна и причерняване.

– Лош козметичен вид: Пиенето може да предизвика зачервяване на очите. Алкохолът причинява разширение на кръвоносните съдове в очите и така те стават по-забележими.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар