Катя Паскалева тушираше страха с алкохол

Алкохолизмът на голямата актриса се приемаше някак великодушно

За съжаление малко бяха хората от обкръжението й, които обръщаха внимание на този неин порок. Повече бяха онези, които също като нея приемаха алкохола като един вид антидепресант и бягство от действителността. За съжаление така е с чувствителните хора…

Колеги на Катя Паскалева казват, че тя е пиела заради страха си от сцената. Искала е да бъде перфектна. И успяваше, въпреки всичко. Разбира се, имало е случаи, когато неадекватното й поведение е проваляло театрални спектакли. Падали са премиери. Възможността за повече дубли и повторения в киното даде на Катя Паскалева онази свобода, от която тя имаше нужда.

В „Козият рог“ Катя Паскалева си партнираше с Антон Горчев. Той също обичаше чашката и не успя да се пребори с тази фатална зависимост. Режисьорът на „Козият рог“ Методи Андонов въвел строг контрол върху двамата и сутрин проверявал зениците им.

Любим град на Катя Паскалева е Пловдив. Единствено в Града под тепетата тя можела да се отпусне и да бъде себе си. Паскалева обикаляла кръчмите с местната бохема, но винаги се държала „на положение“, както казват алкохолиците. „Тя беше един изключително весел и неразбран човек. Тъгата я караше да пие, а алкохолът я правеше още по-тъжна. Когато беше трезва, Катя беше един изключително лъчезарен образ.“. Това разказва за голямата и неразбрана актриса неин приятел от онези години.

Споделете статията

Добавете коментар