Коя е най-добрата за отказване от тютюнопушенето?

Винаги е подходящо да се откажете от тютюнопушенето. И колкото по-скоро, толкова по-добре. Защото така ще удължите живота си


Служителите на университета „Вандербилт“ са изчислили идеалното време, когато си заслужава да се откажете от тютюнопушенето, съобщава Росийская Газета. Например, многопристрастените пушачи, които не могат да се откажат от цигарите преди средна възраст, трябва да спрат да пушат не по-късно от 40-45 години.

В противен случай може да има сериозни проблеми в напреднала възраст. Вероятността от инфаркт, инсулт и други сърдечно-съдови аномалии намалява с около 38% пет години след спирането.

Регенерирането на сърдечно-съдовата система изисква минимум 15 години, както се вижда от наблюдението на 8 700 доброволци. Учените са изчислили: сред онези, които не са се отказали от тютюнопушенето навреме (пушат по кутия дневно в продължение на 20 години), 70% имат сърдечен удар и инсулт.

Американски изследователи разбраха дали финансовата мотивация помага за отказа от тютюнопушенето

Проведе се експеримент с участието на почти 6000 души, съобщава „Стар“ . Доброволците бяха разделени на групи, всеки от които практикуваше свой собствен начин да се откаже от цигарите.

По-конкретно, на едната група беше разказано за ползите от здравословния начин на живот. На друга група беше предложена да използва никотинови лепенки или електронни цигари. И на някои участници в експеримента бе предложено парично възнаграждение – тези, които няма да пушат в продължение на шест месеца, ще получат 600 долара. В резултат на това доброволците, на които бяха предложени парични награди, показаха най-добри резултати.

Броят на хората, които се отказват от тютюнопушенето по „традиционни“ методи, е бил 0.5-1%, докато сред финансово заинтересовани участници показателят е бил няколко пъти по-висок. Учените твърдят, че този подход на финансова мотивация е полезен за компании, които помагат на своите служители да се отърват от лошите навици.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар