Може ли самотата да бъде полезна?

Самотата може да бъде полезна в случаите, в които имаме нужда да „изпразним главата“, за да можем да вземем важно решение


Непрекъснатото общуване прави хората по-малко чувствителни. Според резултати от психологически изследвания онези, които прекарват повече време само със себе си, са по-разбира-щи и съпричастни към другите. Учените го обясняват с това, че човек, който непрекъснато живее в „социален шум“, престава да се впечатлява от проблемите и нуждите на околните, защото се пресища.

Отделяйте време да се усамотявате и да слушате само вътрешния си глас, съветват специалистите. Множество проучвания са установили, че това помага за изграждане на по-силна психика. Когато си давате минути или часове насаме, започвате
да се чувствате по-независими и по-уверени в себе си.

Хората, които непрекъснато контактуват, изпитват по-силен стрес и по-често страдат от депресивни състояния. За стреса е обяснимо – колкото и да е приятно общуването, то все пак натоварва.

На пръв поглед това за депресията обаче е парадоксално, защото пак с изследвания е доказано, че и самотата води до нея. Тайната е в мярката. Човек, които е свикнал непрестанно да общува, като остане дори за малко сам, започва да изпитва тревожност.

Изводът е, че трябва внимателно да дозирате. Хем да не сте колегата, който никога не си говори неформално с другите. Хем да не поемате всеки ден с всички под строй през почивките. А когато може да избирате между няколко компании, предпочитайте тази, в която има смях, не мрънкане.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар