Необходима ли е специална диета при злоупотреба с алкохол?

Всичко, което знаете за здравословното хранене можете да приложите на практика, ако злоупотребявате с алкохол или при положение, че сте в състояние на отказване

алкохол

Как прекаляването с алкохол се отразява на организма?
Има два начина:
Самото вещество се отразява на тялото
Алкохолът предизвиква негативни промени в начина на живот, като например нередовно и лошото хранене
Например, децата, които са били изложени на алкохол, докато са били в утробата на майка-алкохоличка често имат физически и психически проблеми. Алкохолът се отразява на растящото бебе, тъй като преминава през плацентата. След раждането на бебето може да има симптоми на ниско тегло. Неправилното хранене на майката, докато тя пие, може да навреди на растежа на бебето и развитието му, докато все още е в утробата.

Възстановяването от злоупотребата с алкохол също се отразява на тялото и по други начини, включително обмяна на веществата (обработка на енергия), органна функция и психичното благополучие. Правилното хранене може да помогне на процеса на оздравяване. Хранителните вещества снабдяват организма с енергия. Те осигуряват вещества за изграждане и поддържане на здрави органи и се борят с инфекцията.

Когато хората се чувстват по-добре, е по-малко вероятно да започнат да използват алкохол и наркотици отново. Тъй като балансираното хранене помага за подобряване на настроението и здравето, е важно да се насърчи здравословното хранене при хора, възстановяващи се от алкохол и други проблеми с наркотиците.

Въпреки това, хората, които току-що са се отказали важен източник на удоволствие може да не са готови да направят други драстични промени в начина на живот.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Петрич
Аптека „Д-Фарма“
ул. Рокфелер 53
срещу входа на Бърза помощ.

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар