Не допускайте децата да ви видят в нетрезво състояние

Личният пример изгражда бъдещите личности

Случва се по време на празници да прекалим с алкохола. Пийваме повече, отпускаме се, позволяваме си онова, което през другите дни трудно можем да си позволим. В подобни ситуации почти винаги има деца, които по една или друга причина стават свидетели на родителското разпускане. Дори късно вечер не е изключено да срещнем по улиците семейства, които се прибират от някакво парти, очевидно почерпени и леко неадекватни, а с тях са и дечицата, които се чудят защо мама и тате се смеят и на най-незначителните неща.

Не допускайте децата да ви видят в нетрезво състояние
Не допускайте децата да ви видят в нетрезво състояние

След време малките порастват, и нерядко се случва точно родителите да са тези, които за пръв път виждат пияното си отроче, но въпреки това са шокирани и изненадани. Опитвайки се да поговорят с неадекватния тийнейджър, те могат да бъдат сигурни, че ще чуят и обвинения от рода на „И вие правите така!“, особено ако пиенето у дома не е случайно и не се случва само по празници.

Знайно е, че не малка част от хората се научават да пият от ранна възраст в рамките на безопасната и подкрепяща среда на дома. Те не се учат как да пият от свои приятели, колкото и разпространено да е това мнение.

Като родители, ние всъщност имаме повече влияние върху нашите деца, отколкото някой или нещо друго, въпреки че ние често погрешно се чувстваме безпомощни в лицето на телевизия, филми, връстниците на децата ни и други части на обществото.

Трябва да знаем, че те се учат и възприемат нашето поведение като един от най-важните модели за подражание в живота си. Какво и как ще им покажем и какъв пример ще им дадем зависи изцяло от нас.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар