Не искам животът ми да продължава така!

Тази декларация можем да чуем от почти всеки алкохолик

Или ако думата „акохолик“ ви се вижда пресилена, то подобни думи биват изричани от хора, които прекаляват с нещо, без значение дали става въпрос за пиене, ядене, цигари. Да бъдеш зависим е все едно доброволно да си подпишеш смъртната присъда.

Не искам животът ми да продължава така!
Не искам животът ми да продължава така!

Факт е, че повечето хора наистина не осъзнават колко страшно е положението им. Те не просто са подвластни на някакъв порок, техният живот направо зависи от него, от това дали ще има наблизо бутилка вино, парче шоколад или тютюн. Факт е, че те съвсем не са слаби и лабилни. Не са и толкова безпомощни, защото са в състояние да извършат чудеса само и само да си набавят онова, от което имат нужда.

Затова най-добре е да се действа с тях на принципа на съгласието. Вие може да се съгласите, че вашият близък, който има проблем с алкохола, не иска повече да живее по този начин. Да, той наистина се срамува от онова, което прави. Да, той понякога съжалява, и ако вие му кажете просто „Да, не е добра идея да продължаваш да живееш по този начин!“, това би означавало, че вие сте съгласни с неговата добра воля да се промени.

Помнете, че подкрепата е много важна за хора, които по една или друга причина са попаднали в капана на зависимостите. Разговаряйте, карате ги да споделят, бъдете колкото е възможно по-близо до онова, което се случва с тях, не ги игнорирайте. И най-важното – не ги обвинявайте! В крайна сметка никой не иска да е алкохолик, наркоман или зависим към каквото и да е.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

 

Споделете статията

Добавете коментар