Никога не казвай никога

Когато бях на 15-16 години имах приятел алкохолик и си казах, че никога няма да стана като него

Сега съм 41 и все още не мога да се измъкна от блатото на алкохола. Бях си ОК до преди 5-6 години. Работата ми работа, приятелката ми – приятелка. Живот като на кино. Не съм си и представил, че само за една седмица всичко ще се обърне на 360 градуса.

Никога не казвай никога
Никога не казвай никога

Аз съм отгледан от леля ми. И до ден днешен родителите ми не се сещат, че имат син. Изоставили са ме още от малък. От 20-на години са по чужбините. Учих, завърших, в казарма бях – никой не се сети да ме пита кое как е минало. Само леля. Но тя почина.

От тогава нещо се накриви. Не вървеше както трябва. Изпокарах се с всички. Приятелката ми си замина, взе и детето, сега щяла да се омъжва. Ами да се омъжва като й е толкова акъла. Никой не може да бъде повече баща от мен. Аз не съм и няма да изоставя моето момче така, както постъпиха с мен.

Допреди 2-3 години бях наистина зле. Сега ходя в една комуна, всяко лято се събираме. Ходя и при анонимните. При тях съм всяка седмица. Един от хората от там ми каза за капките против алкохолизъм. Взимам ги вече трети месец. Не съм много редовен, понякога забравям. Не мога да кажа, че съвсем съм отказал пиенето. Пия, но не както преди. Когато съм в комуната не ми идва на ум, но изляза ли, все се случва така, че удрям по едно-две малки . Не всеки ден, но все пак… Сигурно трябва да се преместя в друг град, че тук все едни и същи пияни мутри ме срещат по улиците, изляза ли вечер. А и градчето ни е малко, всеки ме знае.

Това е в общи линии. Имам си патерици – от едната страна е комуната, от друга – капките против алкохолизъм. Уж съм тръгнало по-уверено, уж пътя ми е по-различен, но се случва от време на време да забуксувам.

Много искам да вярвам, че ще се оправя напълно. Ако това стане, пак ще пиша тук.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар