Нормалното потупване се е доказало като мощно болкоуспокояващо средство

Едно приятелско потупване по рамото или леко докосване може да има мощен болкоуспокояващ ефект. И това са го изпитвали повечето от нас


Университетът в Оксфорд и университетът „Джон Мурс“ в Ливърпул изследваха мозъчната активност на 32 деца, след което им е бил направен кръвен тест. Както бе отбелязано от Би Би Си, половината от децата преди вземането на кръвта бяха погалени с мека четка. И тази група показва 40% по-малко мозъчна активност, свързана с болката.

Очевидно допирът предизвиква анестетичен ефект. Най-оптималната скорост на хода е около 3 сантиметра в секунда. Според експерти, от гледна точка на тези факти, бебешкият масаж е просто незаменим, особено при недоносени бебета. По същата причина лекарите препоръчват контакт на кожата с кожа – спомага за успокояване на детето и за формиране на връзката му с родителя.

Контузията засяга специален тип нервни клетки – С-тактилни аферентни. Преди това те вече са били разговаряни във връзка с болезнени усещания при възрастните. В бъдеще експертите искат да разследват ефекта от потупването върху С-тактилните аферентни клетки при недоносени бебета, чиито сетивни пътища все още се развиват.

Ето защо хората, които по някакъв начин са зависими от алкохол, или други упойващи вещества, е добре да бъдат докосвани или просто потупвани по рамото. Всякакъв вид контакт ще е от помощ за тях.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар