Пациентите с алкохолна злоупотреба имат по-голяма вероятност да получат следоперативни усложнения

Хората, които ежедневно пият алкохол, имат по-висок риск от усложнения след операцията, отколкото тези, които не пият, или тези, които пият от време на време, според FoxNews


„Алкохолът и хирургията са лоша комбинация“, потвърди Болет Педерсен от Клиничния център за промоция на здравето в Университетската болница „Фредериксберг“ и Биспейберг в Дания. Той обаче подчерта, че все още не е известно какви ще бъдат последствията, ако се откажете от алкохола преди операцията.

Според авторите на изследването, които са изследвали 55 случая на следоперативни усложнения при редовни и дълготрайни зависими от алкохола хора, основните усложнения от алкохолизма могат да бъдат продължително заздравяване на следоперативни рани, както и тяхната инфекция. В същото време бяха изследвани операции върху ръцете, краката, шията и корема, нуждата от които не се дължи на приема на алкохол от тези пациенти.

Според констатациите от проучването, пациентите с твърдо пиене (включително тези, които страдат от алкохолизъм), които консумират алкохол и преди операцията, е два пъти по-вероятно да умрат от усложнения в рамките на един месец след операцията. Междувременно данните за смъртността по време на операциите при тези пациенти и трезвите пациенти се различават.

В сравнение с тези, които не пият алкохол, злоупотребяващите с алкохол имат 73% по-голяма вероятност да получат постоперативна инфекция, 80% по-вероятно да получат астматично затруднено дишане и 29% е по-вероятно да бъдат в интензивното отделение.

Повечето от усложненията са свързани с коремна операция. Изследователите подчертават, че такива резултати се дължат на факта, че тялото на пациенти, злоупотребяващи с алкохол, е по-податливо на инфекции, дължащи се на отслабена имунна система.

Споделете статията

Добавете коментар