Пиещите бира не са алкохолици

Една много голяма заблуда е, че пиещите бира не могат да бъдат алкохолици

 

митове за алкохолаВ някои страни дори са класифицирали бирата като безалкохолна напитка. Това може да даде на хората измамно чувство на сигурност. Реалността е, че бирата съдържа алкохол, а някои от по-силните бири могат да съдържат и доста високи нива на алкохол. Има много алкохолици, които редовно злоупотребяват само с бира, защото не могат да си позволят друг вид алкохол или защото имат здравословен проблем, който не им позволява да пият твърди питиета.

Има и друго погрешно схващане за за алкохолизма, което също не бива да бъде подценявано. Хората, които редовно се напиват, са алкохолици.

Много хора минават през период на пиянството в живота си, но не стават алкохолици. Това най-често се случва със студенти, които могат да гуляйстват след изпит. Тяхното поведение е опасно, но това не означава непременно, че тези хора са развили или ще развият зависимост. След като напуснат университета и започнат да поемат някои отговорности, повечето от тях минават на по-безопасни нива на пиене или дори може да се откажат от алкохола напълно без никаква борба. Има също така и много тежки пиячи, които не са пресекли линията към алкохолизма. Човекът, който се превръща в алкохолик има физическа или психическа зависимост (обикновено и двете) към алкохола. Това означава, че те имат по-добра поносимост към алкохола и реагират, когато им бъде отказан алкохол. Зависимите, истински зависими към алкохола не могат да живеят без него и често изричат устно тази декларация. Другото, което казват е, че те могат да се откажат във всеки един момент. Всъщност, това не е така и точно на тези хора трябва да им се помогне в най-кратък срок.

Вече може да намерите “АЛКОВИТАЛ” И В АПТЕКИТЕ

гр. София
ул. Три уши № 5
тел. 02 989 28 03
Дрогерия “Жанин”

София
общ. Средец
ул Любен Каравелов 44
аптека ПЕНТОГРИН

София
ул. “Братя Миладинови” № 29
дрогерия „Парамед”

Петрич
Аптека „Д-Фарма“
ул. Рокфелер 53
срещу входа на Бърза помощ.

Гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Отец Паисий ” 92
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-100

гр. Стара Загора
Адрес: ул. ” Патриарх Евтимий ” 81
Работно време: 24 часа
Телефон: 042 / 605-103

Гр. Свиленград
Адрес: ул.” Г.Кирков ” 1 б
Работно време: 24 часа
Телефон: 0379 / 7-19-91

гр. Гълъбово
Адрес: ул ” Тунджа ” 2
Работно време: 08.00-24.00 ч.
Телефон: 0418 / 62 100

гр. Сливен
Адрес: ул. “Мур” №2
Работно време: 24 часа
Телефон: 044 / 675-100

Алковитал са капки против алкохолизъм и представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64 лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар