Ритуал и съвети за изчистване от негативна енергия

За да се изчистите от негативната енергия е добре да спазвате тези съвети. А за пълно обновление има и ритуал


• Вярващите хора могат да се възползват от съвета на свещениците. Те препоръчват да се измивате и да обтривате тялото със светена вода (сутрин и вечер), като четете молитва. Това предпазва от уроки.

• Всяка вечер вземайте душ. По принцип водните процедури са
особено полезни и прекрасно изчистват от негативната енергия. През това време затворете очи и си представете, че сте златна статуетка. С вътрешното си зрение ще видите, че тази статуетка е покрита с тъмен налеп. Стоейки под душа, почувствайте как тази чернилка се отмива (тоест с помощта на водата и силата на мисълта се изчиствате от негатива).

След като „видите”, че статуетката е изчистена, си представете как тя сияе като слънце

Сега можете да смятате, че вашата цел е постигната. Това ще се отрази благоприятно и на вашия сън, който ще е спокоен и здрав.

• Прекарвайте повече време на чист въздух, любувайте се на природата. От нея идва поток жизнена енергия, която притежава прекрасен изчистващ ефект. Особено това се отнася до природните източници като реки, езера, планини, море.

Ако се намирате до водоем, можете да не се ограничавате с обикновено съзерцание, а направете следното упражнение (или по-правилно е да се нарече ритуал). С негова помощ ще се приобщите към енергията на водата, ще изчистите тялото и душата си, ще се избавите от натрупания негатив, ще снемете умората и ще усетите прилив на сили.

Седнете на брега (най-добре е да правите упражнението в поза лотос). Поставете ръцете на коленете: с дланите нагоре. Успокойте се, отпуснете се, настройте се за изчистване. Дишайте дълбоко. При издишване си представете, че от вас излиза цялата умора, всички болести и стресове. А при вдишване си представяйте, че попивате енергията на природата. За постигане на ефект трябва да повторите цикъла вдишване – издишване най-малко дванадесет пъти…

Споделете статията

Добавете коментар