Стратегии за справяне с пораженията на внезапното спиране на алкохола

Внезапното спиране на алкохола, особено ако сте употребявали редовно спиртни напитки, може да има някои не особено полезни последици за вашето здраве.

Тук трябва да отбележим, че подобно драстично спиране на алкохола може да причини някои не особено приятни последици за здравето на онези, които редовно злоупотребяват с него. Често подобно поведение се оказва и животозастрашаващо, особено когато говорим за хроничен алкохолизъм.

Няма да увъртаме, отказването и внезапното спиране могат да накарат човек да се чувства така, все едно всеки момент ще умре. Има стратегии, които можете да използвате, за да се справите с тези неприятни усещания.

Пийте много вода:Оттеглянето на алкохола причинява тежка дехидратация. Обезводняването причинява загубата на електролити и концентрация на токсини в организма. Пиенето на големи количества вода по време на симптомите на абстиненция ще помогне да блокирате неприятните  и да хидратирате тялото си.

Загуба на електролити, причинени от спирането на алкохола може да бъде заменен чрез пиене и на най-обикновен айран. Той също помага да се рехидратира тялото ви. Ползите от киселото мляко са повече от ясни и не е необходимо да ги припомняме отново.

Изпийте чаша кафе: Дилатацията на кръвоносните съдове и тежката дехидратация са два от най-честите симптоми на абсистенцията. Комбинирането на тези два симптома може да доведе до свиване на тъканта на мозъка и отделянето й от черепната тъкани, причинявайки тежки мигрени. Кофеинът в кафето кара кръвоносните съдове да се свиват, облекчава тежки мигрени, и предотвратяване на тези общи симптоми.

Яжте много на въглехидрати: Въглехидратите освобождават невротрансмитер в мозъка, наречен серотонин. Серотонинът ви помага да се отпуснете и да предизвиква чувство на щастие. Серотонинът също така регулира и съня, а както вече е ясно, няма нищо по-добро от пълното възстановяване на организма и слите на тялото от съня.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com 

Споделете статията

Добавете коментар