Хората с добра памет се отегчават по-бързо, показват изследвания

Учените от университета в Канзас и Университета в Минесота установиха, че хората с добра работна памет бързо се уморяват от това, което правят


Такива хора помнят повече подробности, така че им се струва, че вече са твърде заети с работата си. Експертите извършиха четири експеримента. В изследванията взеха участие студенти.

Изследователите оценяват размера на работната памет на доброволците, използвайки различни тестове. След това участниците трябвало да изпълнят монотонни задачи. След известно време доброволците бяха уморени от това, което правеха (гледаха снимки или слушаха музика), пише Psych Central.

Изследването показа, че участниците с добра работна памет се отегчават по-бързо от тези, които имат по-малка или по-слаба работна памет. Хората с по-добра работна памет са имали чувството, че вече са правили това, което правят. Според експерти, констатациите им могат да помогнат на хората, които са склонни да преяждат. Учените вярват, че е вероятно човек да се насити по-бързо, ако си спомни последните хранения подробно.

Освен това, експертите идентифицират специален модел за запаметяване на информацията. Човек винаги е по-способен да научи нова информация, която се отнася до въпрос, който вече му е познат. И ако се вземе това предвид, може значително да развие паметта, пише The Deccan Chronicle. Така че има мощна връзка между разпознаваемостта (поддържана от дългосрочната памет) и краткосрочната памет. В едно цяло всеки свързва когнитивната способност и работната памет, която съхранява информация в режим на повишена достъпност, но за кратко време. С тази система човек може да поддържа разговор и да изпълнява много задачи.

 

Капките Алкофитал са ЕДИНСТВЕНОТО ДОКАЗАНО ЕФИКАСНО средство против алкохолизъм.

Комбинацията от зелен овес и шизандра спомага за овладяване на алкохолната зависимост.

Билковите капки Алкофитал са дарили спокойствие на хиляди семейства. Ликвидирайте алкохолните проблеми и

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА С БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА!

За повече информация : 02/850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар