Цироза и хронична чернодробна недостатъчност – най-малкото зло при злоупотребата с алкохола!

Колкото и брутално да звучи, това до някъде е самата истина

Да, неприятно е да си болен. Да, не е добра идея да страдаш заради пороците, които имаш, но помислете за онова, което се случва с хората, които ви обичат и които държат на вас. Няма по-голямо наказание от това да гледаш как близък човек се самоубива доброволно и по собствено желани. При това го прави не само бавно, но и сигурно.

Цироза и хронична чернодробна недостатъчност – най-малкото зло при злоупотребата с алкохола!
Цироза и хронична чернодробна недостатъчност – най-малкото зло при злоупотребата с алкохола!

И все пак, какво представляват две от най-страшните болести, свързани с алкохолизма?

Цирозата и хроничната чернодробна недостатъчност са водещи причини за заболеваемост и смъртност в света, като в по-голямата си част това се дължи на прекомерната консумация на алкохол или вирусен хепатит

Цироза често е лениво заболяване. Повечето пациенти остават без симптоми до появата на декомпенсация, характеризиращ се с асцит, спонтанен бактериален перитонит, чернодробна енцефалопатия, или кървене от портална хипертония. Физически преглед на пациенти с цироза може да разкрие различни констатации, като например че се налага една чернодробна или стомашно-чревна диагностика, за да се изключат други заболявания, а така също и за да се определи етиологията на същинското заболяване.

Някои пациенти, които вече са минали през лабораторни или рентгенови тестове, могат да имат неразпознати признаци на цироза и съпътстващи заболявания. Серологичният или рентгенологичен тест не могат точно да диагностицират цироза.

Ненужните лекарства и хирургически процедури трябва да се избягват при пациенти с цироза. Сезиране за биопсия на черния дроб трябва да се разглежда само след задълбочено, неинвазивна серологична и рентгенологични оценка.

В момента, в който тези заболявания бъдат правилно диагностицирани, може да започне същинското лечение, като при всички случаи то трябва да протече с пълен отказ от алкохола. Капките против алкохолизъм са в състояние да помогнат точно в този сублимен момент.

„Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация : 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар