6 неща, върху които не си струва да се замисляте

Не съжалявайте за тези 6 неща. Не се замисляйте за тях, забравете ги и продължете напред


Да се концентрирате върху това, което нямате

Важно е да знаете какво искате, и да вървите към тази цел, но само докато това предизвиква у вас ентусиазъм, а не апатия. Хората често зациклят върху неща, с които не разполагат, и не предприемат никакви действия, за да ги получат. Изяснете си какво искате, определете как да го постигнете, и направете съответните стъпки. Да се Безпокоите за минали грешки

Някои грешки могат да бъдат поправени, други не, от трети могат да бъдат извадени правилни изводи. Това е всичко, което трябва да знаете: поправете, оставете на мира или направете изводи и не повтаряйте.

Да се самозалъгвате

Това човек прави постоянно, защото не желае да изпитва неприятни усещания от когнитивния дисонанс. Способни сме да повярваме във всяка глупост, само и само да не изглеждаме глупави в своите и в очите на околните.

Ако не сте си свършили добре работата, признайте си го и помислете как да поправите нещата. Ако сте встъпили в конфликт, признайте и своето участие в него.

Да бъдете манипулирани

Трябва преди всичко да сте наясно кои хора в живота ви са манипулатори. Понякога границата е доста тънка. Но ако човекът иска да постигне целите си, като ви навреди, значи е манипулатор.

Когато обаче става дума за близки хора, нещата са сложни. Няма рецепта точно колко помощ трябва да окажете. Но едно е ясно: човекът, на когото помагате, трябва искрено да цени това, а не да смята, че сте му длъжни.

Да се опитате да впечатлите другите

Прекаленото, дори маниакално желание да направите добро впечатление, води до лицемерие, патос и лъжа. Намерете границата между правилата на приличието и желанието да поласкаете самолюбието си.

Да мислите, че в бъдеще ще се появи подходящ шанс

Най-често най-добрият шанс е днес и сега. Направете план за действие и започнете веднага.

Да търсите вълшебни хапчета за саморазвитие

Трудно е да се промениш. Всеки, който твърди обратното, е шарлатанин. Мозъкът ни е устроен така, че не може да стане друг за една нощ. За затвърждаването на полезните навици е нужно гигантско търпение.

Споделете статията

Добавете коментар