Ето какво причинява алкохолът на храносмилателната система

В малки количества алкохолът не вреди, но злоупотребата води след себе си неочаквано лоши последици

Какво се случва със стомасите на хората, които всекидневно изпиват повече от 300 грама алкохол? Случващото се не е много приятно. Възможно е възпаление и увреждане на лигавицата на хранопровода. Многото пиене предизвиква и тежко повръщане, кръвоизлив, болка както и затруднено преглъщане.

Онези, които не пропускат вечер без да си легнат приятно опиянени рискуват да хванат и рак на гърлото. Получава се и дразнене на лигавицата на стомаха, може да предизвика пептична язва, възпаление, кървене и лезии. Минута загуба на кръв може да разруши железния баланс в организма, което води до раздразнителност, липса на енергия, главоболие и замаяност.

Панкреасът работи едва ли не извънредно, за да създаде инсулин, който трябва да се погрижи за обработката на наличната захар, която алкохолът е вкарал в кръвта. Това създава значителен риск от панкреатит, хронично възпаление, което може да бъде фатално.

Ако пиете редовно може да си докарате гадене, диария, повръщане, изпотяване и загуба на апетит, които също са чести симптоми при злоупотребата от алкохол. Той уврежда способността на тънкото черво за обработка на хранителните вещества и витамини.

При жените алкохолични освен проблем със стомаха, пиенето може да попречи на способността на организма да усвоява калция, което води до остеопороза.

Ако вие или ваш познат имате проблем с алкохолизма един от вариантите за справяне с проблема са Капките против алкохолизъм.

Капките против алкохолизъм” представляват етанолов извлек от зелен овес и шизандра. Дневното приложение е спрямо килограмите. Цената на една опаковка е 64лв. За повече информация: 02 850 21 76 и 0887 599 268 или на имейл info@kapkite.com

Споделете статията

Добавете коментар